Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У лютому знизилася вартість медикаментів

У лютому знизилася вартість медикаментів
27361 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили хорошу новину: з початку місяця значно знизилася вартість медикаментів, що є результатом дії програми референтного ціноутворення.

Прес-служба МОН повідомила про процес зниження цін на ліки від серцево-судинних захворювань, астми та діабету, що почався у лютому і продовжиться до квітня 2017 року. Зниження ціни на ліки від цих захворювань буде поступовим, тому, за інформацією МОН, буде продовжуватися протягом найближчих місяців.

Як передбачає відповідне рішення Кабінету Міністрів, що починає свою дію з лютого-2017, підприємства, які займаються продажем ліків від серцево-судинних хвороб, діабету, а також бронхіальної астми, повинні знизити роздрібну ціну на свої товари на 15-30%.

Цей етап, а також наступний, що почнеться у березні, приведуть до головної мети МОН — досягнення референтного рівня цін. Це означає, що вартість ліків буде приведена у відповідність з цінами у сусідніх країнах-референтах.

У відповідному міністерстві зауважують, що за допомогою таких методів поступово вдасться перейти до регулювання цін на медикаменти державою, запровадити програму відшкодування їх вартості та зробити купівлю ліків громадянами більш зручною та економною.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео