Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рівень вакцинації дітей в Україні рекордно низький

Рівень вакцинації дітей в Україні рекордно низький
27336 ПЕРЕГЛЯДІВ

Громадські об'єднання б'ють на сполох: за рівнем вакцинації дітей Україна опинилася на останніх місцях у світі, перебуваючи у рейтингу нижче Сомалі та Ліберії. За статистикою, четверо з п'яти дітей мають ризик стати жертвою однієї з небезпечних хвороб.

Статистика ВООЗ та ЮНІСЕФ стверджує, що українські діти серйозно ризикують своїм здоров'ям, оскільки останнім часом рівень дитячої вакцинації різко зменшився: сьогодні в Україні кількість вакцинованих дітей нижча, ніж в африканських країнах. Зокрема, на кінець 2016 року найбільше діти були вакциновані від БЦЖ: кількість щеплень склала 72 %, найнижчим є показник з профілактики дифтерії, кашлюку і правця, який склав лише 21 %.

Як стверджують представники громадських об'єднань, такий стан є приводом для клопотань, оскільки статистика стверджує, що за таких умов четверо з п'яти дітей мають ризик померти від однієї з серйозних хвороб або отримати інвалідність.

Для того щоб уникнути таких перспектив, представники ВООЗ радять підвищити рівень дитячих щеплень до 95 відсотків.

Як розповідають українські активісти, зниження рівня щеплень викликана пропагандою спротиву вакцинації, що є достатньо активною в Україні в останні роки. Медики радять батькам дослухатися порад свого дитячого лікаря та дотримуватися календаря щеплень.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео