Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна знаходиться за крок від епідемії кору

Україна знаходиться за крок від епідемії кору
81742 ПЕРЕГЛЯДІВ

Низький рівень щеплень проти кору в Україні може спричинити потужну епідемію. Масові спалахи хвороби спостерігаються у Румунії.

В той час, коли у сусідній Румунії вирує масштабна епідемія кору, деякі області України навіть не можуть здійснити вакцинацію проти цієї недуги через банальну відсутність ін'єкції. Враховуючи той факт, що епідемія у Румунії спалахнула серед майже повністю вакцинованого населення, Україна знаходиться за крок від масштабної епідемії. На сьогоднішній день щеплення проти кору в Україні наявні у 45% дітей.

Разом з тим, у Житомирі скаржаться на відсутність вакцини проти туберкульозу. Медики зізнаються, що необхідні препарати закінчились ще у листопаді минулого року, а кількість малюків, що залишились нещепленими за рік, сягнула рекордні 75%. У МОЗ ситуацію у Житомирі спростовують, переконуючи, що необхідні препарати закуплені із піврічним запасом, та радять в таких ситуаціях здійснювати перерозподіл препаратів у медичних закладах на місцевому рівні. Проте, у Житомирі запевняють, що ін'єкцій немає у цілому місті, тому будь-який перерозподіл неможливий.

Сумна ситуація спостерігається і з календарем щеплень, що застарів та не відповідає світовим стандартам. Та для того, щоб його замінити, першочергово варто покращити ситуацію із самими вакцинами.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео