Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Харківщині виявлені збудники небезпечної хвороби

На Харківщині виявлені збудники небезпечної хвороби
112017 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Харківській області виявили джерело розповсюдження лептоспірозу. З результатами досліджень рознощиками визнали дрібних гризунів, якій у великій кількості водяться поблизу населених пунктів.

У Великобурлуцькому районі, що на Харківщині, виявили розповсюдників небезпечного інфекційного захворювання лептоспірозу. Джерело вірусу знайшли поблизу місцевого села Нестерівка. Причиною стало розповсюдження дрібних гризунів – миші та щури є збудниками цієї хвороби.

Протягом дослідження території у Байрачному лісі та річки Великий Бурлук було виловлено та обстежено більше 100 дрібних гризунів. Серед усіх досліджених тварин 11 виявилися зараженими лептоспірозом.

За словами спеціалістів така кількість збудників є потенційно небезпечною для людей. Тому для власної безпеки необхідно виконувати кілька простих захисних мір. У тому числі – не вживати неочищену воду з відкритих джерел, не контактувати з гризунами та іншими дикими тваринами, захищатися від нападу кліщів під час перебування на природі, регулярно оглядаючи тіло і одяг. У випадку підозри на зараження небезпечною інфекцією обов’язково потрібно звертатися за допомогою до медичної установи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео