Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що означає заборона відомого препарату від грипу?

Що означає заборона відомого препарату від грипу?
112133 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці можуть не хвилюватися щодо заборони препарату «Колдфлю» - насправді вилучення з реалізації стосується лише окремих серій ліків. Дозволені серії препарату будуть так само доступні в аптеках.

Новина про вилучення з обігу популярного засобу проти грипу і застуди «Колдфлю» викликала хвилю занепокоєння серед українців. Разом з тим керівництво асоціації міжнародних фармацевтичних виробників уточнює цю ситуацію і заспокоює громадян. Виконавчий директор цієї асоціації Володимир Ігнатов повідомив, що препарат «Колдфлю» як такий не був заборонений для виробництва і продажу. Ця міра стосується лише окремих його серій. Зокрема, деякі виробники мали проблеми з сертифікацією свого продукту. Доки це питання не буде вирішено, деякі серії (їх близько 6) не будуть доступні для продажу.

Володимир Ігнатов зауважив, що, уважно прочитавши документ про заборону ліків, можна побачити, що в ньому вказуються конкретні серії препарату. Решта, як і раніше, будуть продаватися в аптеках. У свою чергу така ситуація не має спричинити дефіцит чи подорожчання ліків і не відобразиться на стані фармацевтичного ринку України. Відомості про заборону реалізації «Колдфлю» з’явилися кілька днів тому з посиланням на припис державної інспекції з контролю якості ліків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео