Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уляна Супрун спростувала чутки про запровадження платної медицини

Уляна Супрун спростувала чутки про запровадження платної медицини
223526 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні не планується введення платної медицини з наступного року. Про це повідомила Уляна Супрун, відповідаючи на питання щодо чуток, які розповсюджують в окремих медичних закладах.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я відповіла на питання, що тривожать громадян з приводу можливості введення плати за медичні послуги. За інформацією, яку розповсюджують окремі медичні заклади, особи, які не підпишуть декларацію з сімейним лікарем до початку 2019 року, з 1 січня будуть змушені сплачувати лікарський прийом та інші медичні послуги.

Уляна Супрун прокоментувала цю інформацію так: подібні твердження свідчать або про недостатню інформованість керівництва медичних закладів про реформи, що їх очікують, або про використання методів нечесної конкуренції.

За офіційною інформацією, всі комунальні медичні заклади отримуватимуть оплату згідно з договором з Нацслужбою здоров’я. Зокрема, така оплата передбачатиметься і за громадян, які не підписали декларацію щодо послуг сімейного лікаря. Головна умова отримання таких послуг – реєстрація за адресою медичної структури. Після названої дати безкоштовний прийом та лікування без наявності підписаної декларації можуть бути надані лише у випадку невідкладного стану.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео