Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Грип в Україні продовжує наступати

Грип в Україні продовжує наступати
223443 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство охорони здоров’я повідомляє динаміку захворюваності в Україні. За офіційною інформацією відомства, на грип та вірусні інфекції вже захворіли більше 200 тисяч громадян.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, рівень захворюваності на грип та респіраторні вірусні інфекції в Україні постійно збільшується. Згідно офіційних даних, на 13 грудня кількість хворих досягла 203 тисячі людей, при цьому діти складають більшу частину. Зафіксований один летальний випадок у результаті ускладнень грипу.

У Міністерстві відзвітували, що протягом останнього часу були проведені дослідження більше ніж 100 зразків матеріалів аналізів пацієнтів. Приблизно п’ята частина з них мають вірус грипу А-типу. Лікарі наголошують, що після перших ознак появи захворювання необхідно залишатися вдома і одразу звернутися до лікаря. Так можна уникнути ускладнень і ризику для здоров’я.

Як повідомили раніше британські медики, спеціалісти Оксфордського університету шукають універсальну вакцину від різних штамів грипу, крім того, майбутня вакцина має захищати від пташиного та свинячого грипу. Попередній експериментальний засіб вже винайшли, залишилося перевірити його дію. До випробовування вакцини планують залучити добровольців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео