Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МОЗ застерігає українців від купівлі ліків в інтернеті

МОЗ застерігає українців від купівлі ліків в інтернеті
223663 ПЕРЕГЛЯДІВ

Абсолютна більшість медичних товарів, представлених у продажі інтернет-магазинами, є фальсифікатом. Про це заявили у Міністерстві охорони здоров’я, попередивши українців, що онлайн-продаж фармацевтичних препаратів не регулюється законодавчо.

Голова Державного фармакологічного центру у рамках Міністерстві охорони здоров’я Віктор Чумак прокоментував ситуацію з онлайн-продажем ліків. За офіційною інформацією цієї структури, законодавчими документами не розроблені норми і положення продажу фармацевтичних препаратів через інтернет. Продаж будь-яких медичних засобів передбачає необхідність отримання спеціалізованої ліцензії. Продавці в інтернет-магазинах такого документа не мають. Це означає неможливість перевірки якості препаратів та їх походження.

Спеціалісти МОЗ рекомендують українцям уникати подібних покупок, оскільки ніхто не може гарантувати, що придбаний препарат не виявиться фальсифікатом. За статистикою, що діє на даним момент, до 99 відсотків ліків, що продають в онлайн-магазинах, є фальсифікованими. Головною ж причиною неконтрольованого розповсюдження таких препаратів можна вважати масовану рекламу лікарських засобів в інтернет-мережі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео