Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Куріння забирає життя 6 мільйонів людей на рік

Куріння забирає життя 6 мільйонів людей на рік
223659 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожного року від паління, у тому числі пасивного втрачають життя 6 мільйонів людей. Про такі результати останніх досліджень повідомили представники ООН.

В Організації Об’єднаних націй провели щорічне дослідження впливу тютюнопаління на здоров’я людей. За останніми підсумками, кожного року через цю звичку втрачають життя до 6 мільйонів людей на планеті. З них – понад 5 мільйонів курців і ще більше 600 тисяч осіб – жертви пасивного куріння.

У повідомленні ООН йдеться також про розмір економічних втрат, що спричиняє ця шкідлива звичка. Так, лише у США збитки в економіці через куріння досягають 1,4 трильйони доларів на рік.

Разом з тим, згідно статистиці, через популяризацію здорового образу життя кількість курців у світі поступово скорочується. Як повідомляють офіційні джерела, зменшення споживання тютюнових виробів негативно впливає на розмір доходу тютюнових компаній. Зокрема, акції одного з лідерів цієї галузі Philip Morris, за останній рік здешевіли на 15 відсотків. Ця ж компанія відома своїм сприянням боротьбі з курінням – її внесок у склав 1 мільярд доларів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео