Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українців попередили про небезпеку епідемії дифтерії

Українців попередили про небезпеку епідемії дифтерії
139978 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо українці ігноруватимуть графік щеплень за програмою Міністерства охорони здоров’я, невдовзі крім хвилі захворювань кором може початися епідемія дифтерії. Про це повідомляють в Інституті епідеміології НАМН України.

Спеціалісти Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН розповіли про динаміку захворюваності кором та інших небезпечних інфекційних хвороб. Як стверджують епідеміологи на основі даних статистики, Міністерство охорони здоров’я значно запустило ситуацію з щепленням від інших хвороб. Найбільш небезпечна з них – дифтерія. Вакцинація від неї повинна проводитися кожні 10 років незалежно від віку. Однак, за статистикою, більша частина громадян старших 20 років жодного разу не проходили ревакцинацію.

Що стосується кору, ситуація в Україні протягом 2018 року значно погіршилася. За офіційними даними, за останні 10 років вакцинуванням не були охоплені всі групи населення, які потрапляють до групи ризику. У тому числі велика кількість дітей до 12 місяців не отримала необхідне щеплення. У результаті кількість українців, які захворіли на кір, втричі перевищує кількість хворих у країнах Євросоюзу. Необхідність у щепленні стосується і громадян, що мають вік від 30 років і більше. Ця вікова група часто має ослаблений імунітет, тому вони автоматично потрапляють до групи ризику.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео