Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З 1 квітня зміняться правила оплати медичних послуг

З 1 квітня зміняться правила оплати медичних послуг
113235 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку квітня порядок оплати медичних послуг підлягатиме змінам. Громадяни, які до цього часу не підпишуть декларацію про послуги сімейного лікаря, будуть позбавлені державної допомоги на лікування. Про це повідомила Уляна Супрун на засіданні уряду.

1 квітня – останній термін, до якого Міністерство охорони здоров’я буде компенсувати витрати на лікування для пацієнтів, які не підписали декларацію з сімейним лікарем. Перед початком засідання Кабінету Міністрів про це офіційно оголосила Уляна Супрун. Представники так званого червоного списку все ж отримуватимуть допомогу у термінових випадках – за це відповідальні лікарі. Однак в інших випадках безкоштовна компенсація витрат на лікування надаватися не буде.

Саме тому, наголосила Супрун, важливо, щоб до вказаної дати всі громадяни обрали свого постійного лікаря.

Згідно статистичним даним, станом на лютий 2019 року, коли було проведено опитування, понад 75 % громадян мали підписаний контракт з сімейним лікарем. За результатами досліджень, столиця пасе задніх за кількістю підписаних декларацій.

Серед пунктів медичної реформи важливе місце посідає вибір лікаря за побажанням пацієнта. Паралельно було кардинально змінено модель оплати роботи медиків. Модернізація дозволить одночасно покращити рівень медичних послуг та підвищити дохід лікарів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео