Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці отримають безкоштовну вакцину проти кору

Українці отримають безкоштовну вакцину проти кору
141392 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року українців безкоштовно вакцинуватимуть від кору. Відтепер таку можливість отримують усі громадяни, незалежно від віку. Таку інформацію повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили про зміни правил вакцинації від кору, паротиту і краснухи. За новими нормами, безкоштовна вакцинація тепер доступна всім українцям незалежно від віку, тоді як раніше таке право надавалося лише громадянам до 30 років, які входять до групи професійного ризику або мали контакт з хворими. Так, безоплатно вакцинували медиків, працівників освіти та інших громадян, чия професійна діяльність передбачала підвищений ризик. Зараз, у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на кір, зокрема серед людей старшого віку, у МОЗ змінили вимоги.

На офіційних ресурсах Міністерства роз’яснили правила вакцинування. Щоб уникнути ризику захворювання, дорослій людині достатньо один раз зробили щеплення. Дітям цю процедуру відтепер роблять у 6-місячному віці – за старими правилами, перше щеплення припадало на 12 місяців від народження. Зміну терміну першого щеплення було запроваджено через підвищення захворюваності кором серед малюків – для незахищеного організму немовлят ця хвороба може стати смертельною. Наступні етапи вакцинації – в 1 та 6 років.

Як повідомили у МОЗ, наразі вакцинами забезпечені заклади медицини у всіх областях країни. Безкоштовну вакцинацію проводитимуть у комунальних і приватних лікарнях, які мають діючі договори, укладені з Національною службою здоров’я.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео