Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україні загрожує епідемія кору

Україні загрожує епідемія кору
245987 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лікарі попереджають українців про небезпеку початку епідемії кору. Це пов'язано з надзвичайно малим процентом вакцинованих в Україні дітей. Спеціалісти наполягають на негайній вакцинації дітей та дорослих для запобігання розповсюдженню небезпечної хвороби.

В останні роки все більша кількість батьків ігнорують необхідність вакцинації своїх дітей. Провідні лікарі-епідеміологи країни застерігають, що за умови такого низького рівня вакцинації, який є зараз, найближчим часом рівень захворюваності кором серед дітей та дорослих може сягнути критичного рівня і призвести до справжньої епідемії.
Епідеміологи розповідають, що кір передається повітряно-крапельним шляхом, і якщо у дитячому колективі є велика кількість нещеплених дітей, хвороба може розповсюджуватися дуже швидкими темпами. Більше того, масова відмова від захисту дітей від кору призводить до збільшення захворюваності серед дорослих. Останній серйозний спалах кору в Україні стався у 2005-2006 роках. Зараз такої небезпеки немає, однак якщо громадяни і надалі ігноруватимуть застереження лікарів, розповсюдження хвороби значно пришвидшиться.
З цих причин лікарі наполягають на необхідності щеплення дорослих віком від 16 до 29 років. При цьому спеціалісти нагадують, що ця хвороба не лікується, і єдиним способом захисту від неї є профілактика у вигляді щеплення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео