Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому кава збільшує тривалість життя?

Чому кава збільшує тривалість життя?
164303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Помірна любов до кави приносить користь для здоров’я людини – до такого висновку дійшли вчені зі США та Великої Британії після проведення багаторічних досліджень. У тому числі регулярне вживання кави сприяє збільшенню тривалості життя та знижує ризик передчасної смерті. Два дослідження, проведених науковцями зі Сполучених Штатів та Великої Британії незалежно один від одного, показали, що думка про шкідливість кави для здоров’я людини суттєво перебільшена. Більше того, при вживанні цього напою до 3 чашок на добу суттєво зменшується ризик передчасної смерті, оскільки кава зменшує вірогідність захворювання печінки, запобігає виникненню захворювань органів травлення та інших систем в організмі.

Дослідження, які науковці проводили протягом 16 років, вивчаючи стан здоров’я добровольців, які
відмовляються від кави взагалі, і тих, які вживають цей напій помірно, дійшли висновку, що одна чашка кави на день сприяє зменшенню ризику передчасної смерті на 12 відсотків. Для тих, хто вживає до 3 чашок кави на день, ризик померти раніше зменшується вже на 18 відсотків.
Такі висновки науковці пояснили тим фактом, що кава містить у собі кофеїн, антиоксиданти та інші речовини, що сприяють захисту печінки та контролюють рівень глюкози та виконують чималу роль у профілактиці ракових захворювань.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео