Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Не математика – гімнастика для розуму: декілька порад, як активізувати мозок протягом дня

Не математика – гімнастика для розуму: декілька порад, як активізувати мозок протягом дня
53384 ПЕРЕГЛЯДІВ

Напружений робочий день викликає неймовірну втому для нашого організму, а як ми знаємо, втома має здатність накопичуватися. 


Напружений робочий день викликає неймовірну втому для нашого організму, а як ми знаємо, втома має здатність накопичуватися. Не спішіть пити стимулюючі таблетки – ознайомтесь з порадами відомого китайського філософа і активізуйте свій розум природнім шляхом.
Лао-Цзи ще за життя радив своїм послідовникам для кращого засвоєння будь-якої інформації робити елементарні рухи, щоб підвищити кровоток до кори головного мозку, де у нас координуються дії, пов’язані з розв’язанням задач.
По-перше, треба розворушити скроні. Робиться це елементарним розтиранням даної зони. Як радять вже сучасні лікарі – процедуру треба робити легкими рухами подушечок пальців і повторювати 16 разів.
По-друге, щоб активувати потрібну зону – треба кінчиками пальців круговими обертами повільно розтирати зону коло очей. Таким чином, спадає тимчасовий набряк і ранішні припухлості після сну.
Третє і найголовніше. Щоб зняти втому і стрес – обережно розітріть зону шийних хребців. Не надавлюйте сильно на хребці, бо неправильно зроблений самомасаж може сильно зашкодити. Для більшої ефективності робіть розтирання лівої сторони правою рукою, а праву – лівою. При цьому сильно розслабляйте сторону, яку масуєте, щоб не викликати раптову судому м’язів.
Такий, хоч і невеликий комплекс вправ допомагає серед дня відновити сили та бути уважним до вечора.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео