Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дні нашого життя: як живуть медики на передовій

Дні нашого життя: як живуть медики на передовій
132824 ПЕРЕГЛЯДІВ

Життя багатьох людей змінилося з приходом страшного слова у ЗМІ – антитерористична операція.


Життя багатьох людей змінилося з приходом страшного слова у ЗМІ – антитерористична операція. Разом із нашими захисниками, оборону тримають медики. Більшість з медсестер – прості дівчата, випускниці навчальних медичних закладів, які ще не так давно мріяли лікувати дітей, підіймати на ноги хворих, а тепер стоять на лінії фронту… Однією з таких стала Оксана Тицька. Її історія вперше з’явилася на просторах соц. мережі «Фейсбук». Дівчина згадує свій початок на військовій службі: її поставили служити на Маріупольський напрямок, який в той час був більш-менш стабільний. У військовому шпиталі спокійних днів і так не буває, ситуація стала ще більш напруженою з початком регулярних обстрілів околиць міста та жилих кварталів в центрі.
Працює Оксана асистентом в операційній і зізнається, що дійсно важко було «переналаштуватися» на видалення осколків снарядів з тіла людини. А коли почали поступати люди, травмовані ракетами – то й взагалі стало складно. Проте, зараз для неї це вже пройдений, але все ж таки непростий у моральному плані етап.
«Страшніше за невдалу операцію є тільки не надана вчасно медична допомога. Не прикласти відповідних зусиль для того, щоб дати можливість врятувати людину – подібно зраді… Скільки ж людей тут могли жити і жити, якщо б не війна… Дуже багато молодих гине, але ми намагаємося зробити на максимум те, що від нас вимагається» - каже медсестра.
У знак вдячності за вірну службу, командири її частини подали заявку на нагородження Оксани орденом «Княгині Ольги».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео