Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експрес–тест на еболу від МІТ

Експрес–тест на еболу від МІТ
106229 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені з Массачусетського технологічного інституту випустили тест, який миттєво визначає наявність небезпечних захворювань, навіть смертельного вірусу Ебола, що безжально лютує на території Африки


Вчені з Массачусетського технологічного інституту випустили тест, який миттєво визначає наявність небезпечних захворювань, навіть смертельного вірусу Ебола, що безжально лютує на території Африки.
Від цього вірусу кожного дня ​​гинуть люди, на сьогодні кількість загиблих становить понад 9600 чоловік, на превеликий жаль цифра жертв зростає, і вакцина поки не знайдена.
Чим же унікальний такий винахід? Для того щоб пройти тест вам знадобитися всього 10 хвилин. Як відзначають дослідники, така оперативність стане важливою зброєю для боротьби з вірусом. Адже дуже важливо не тільки лікувати хворобу, але і максимально швидко виявляти її у людини.
Варто відзначити, що всі попередні способи на наявність вірусу Ебола вимагають відправку зразка крові в лабораторію, а результат у кращому випадку зможе прийти через кілька днів. У цей час від пацієнта зможуть заразитися достатня кількість людей. Саме в тому прискорення отримання результату тесту було для дослідників з MIT ключовим.
Винахід має схожість з тестом на вагітність, тільки різниця в тому, що в якості досліджуваного матеріалу використовується кров пацієнта. У лікарів країн третього світу не завжди є умови для повноцінної роботи - так що з упевненістю можна сказати: такі тести стануть неоціненним помічником у роботі.
На сьогодні інноваційний тест здатний розпізнавати такі захворювання як: лихоманка Ебола, лихоманка Денге і жовта лихоманка (амарілльоз). Всі ці захворювання зустрічаються в країнах Африки, так що тест стане неоціненним інструментом у волонтерів, які кожен ризикують, працюючи в самому піку вищеперелічених вірусів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео