Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прикарпаття потерпає від дощу

Прикарпаття потерпає від дощу
28657 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Прикарпатті тривають сильні зливи. Погіршення погоди призвело до затоплення окремих населених пунктів. Найближчими днями синоптики прогнозують збереження дощової погоди та можливе погіршення ситуації. У зв’язку з цим обласна ДСНС попереджає громадян про необхідність зберігати обережність.

В Івано-Франківській області станом на 16 травня не припиняються дощі. В окремих районах Прикарпаття зберігається ризик затоплення. Місцева служба надзвичайних ситуацій відзвітувала щодо вже наявних наслідків зливи та зробила прогноз на найближчі дні. Зокрема, серйозна ситуація склалася у Тисменицькому районі. Там рівень річки піднявся до критичної ситуації: у селі Угринів з початку негоди було підтоплено 23 господарства. В іншому селі – Ямниця, через підняття рівня місцевої ріки Павельче прорвало захисну греблю, у результаті постраждали приватні господарства місцевих жителів.  З 6 години ранку до рятувальних робіт у Ямниці залучили понад 60 рятувальників та 19 одиниць техніки.

Потужні опади на Прикарпатті розпочалися з 19 години 15 травня. Станом на ранок 16 травня в області виявили чимало підтоплених об’єктів – 2 адмінбудівлі, понад 300 житлових будинків і приватних господарств,5 ділянок автодоріг. Управління ДСНС Івано-Франківської області попереджає, що  протягом всієї наступної доби у регіоні очікують на грозу з градом і шквальним вітром. Протягом 16 – 17 травня рівень води у річках Прикарпаття може піднятися до 1,3 метра.

Теги: Прикарпаття,негода,дощ,підтоплення,опади

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео