Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як відреагували на смерть 5-річного хлопчика в Україні?

Як відреагували на смерть 5-річного хлопчика в Україні?
112814 ПЕРЕГЛЯДІВ

31 травня п’яні поліцейські з Переяслава-Хмельницького влаштували стрілянину, у ході якої був важко поранений п’ятирічний хлопчик. 3 червня дитина померла у київській лікарні. Результатом став значний суспільний розголос та гостра критика представників правоохоронних органів.

Перші особи країни також гостро відреагували на вбивство п’ятирічного хлопчика Кирила Тлявова, за життя якого протягом кількох днів боролися у лікарні. Одразу після трагедії дитину направили до високоспеціалізованого столичного нейрохірургічного центру, де лікарі тривалий час боролися за його життя, однак, за коментарями медиків, поранення було несумісне з життям.

Президент заявив, що візьме цю ситуацію під особистий контроль. Поки постраждалий перебував у лікарні, Володимир Зеленський повідомив, що надасть будь-яку допомогу, якої потребуватиме дитина.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook вимагає сурового покарання для працівників поліції. У цій ситуації, вважає голова уряду, не може бути виправдань чи пом’якшень. Своє щире співчуття Гройсман висловив рідним дитини.

Незважаючи на те, що початково поліцейським було інкриміновано звинувачення у вчиненні необережного тілесного ушкодження, після смерті постраждалого хлопчика було обрано інше звинувачення – умисне вбивство. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

На 4 червня призначене перше судове засідання за справою двох поліцейських, які винні у нещасті – будучи напідпитку, вони вправлялися у стрільбі і поцілили у хлопчика, який перебував неподалік.

Суспільний розголос з приводу вбивства дитини набув такого масштабу, що 3 червня під будівлею МВС зібрався цілий натовп обурених громадян. Активісти вимагали суворого покарання винних полісменів.

Теги: вбивство, поранення, нещасний випадок, реакція, поліція

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео