Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

100 пожеж загасили рятувальники Харківщини минулого тижня

100 пожеж загасили рятувальники Харківщини минулого тижня
84912 ПЕРЕГЛЯДІВ

Впродовж минулого тижня, з 03 по 10 червня, підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики.

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 230 разів виїжджали за сигналом «Тривога». З них 100 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 32 виїзди для допомоги населенню, на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни – 30, на чергування – 5, 63 – інші виїзди.

Внаслідок пожеж 1 особа зазнала травм. Завдяки оперативним та професійним діям рятувальників на пожежах було врятовано 2 людей (у т.ч. 1 дитину) та евакуйовано 28 чоловік.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 30 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Всього було виявлено та знешкоджено 130 боєприпасів, серед яких: 48 артснарядів, 78 мінометних мін, 4 гранат.

 

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання;
  • НЕ випалюйте суху траву.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

https://kh.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/11785.html

Теги: Харків,ДСНС,Надзвичайні ситуації,Пожежа

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео