Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МВС знайшло винних у сутичці під Верховною Радою України, що сталась 31 серпня

133494 ПЕРЕГЛЯДІВ

У МВС повідомили про підозру свободівцю Ігорю Швайці. Його звинувачують в організації масових заворушень. До того ж, за словами самого Швайки, слідчі оголосили клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без строку. Таку інформацію свободівець Ігор Швайка оприлюднив у Twitter.

Нагадаємо, 31 серпня під стінами ВР зібрався мітинг, який мав на меті не допустити голосування за зімни до конституції. В організації пікету були помічені люди від партії ВО «Свобода». За даними МВС, в сторону правоохоронців активісти кинули бойову гранату. Внаслідок чого загинуло 3 бійці Нацгвардії. Загалом, в результаті тих подій постраждала 141 людина, серед яких 131 міліціонер та військовий з Нацгвардії. Правоохоронці затримали 18 протестувальників, пізніше 13 чоловік відпустили.

Крім того, нині цю подію під Верховною Радою слідчі кваліфікували як терористичний акт. Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за чотирма статтями. За фактом вбивство або замах на вбивство та погроза працівнику правоохоронного органу, а також порушення громадського порядку.

Натомість лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок усі звинувачення міліції відкидає. Говорить, що то була провокація з боку силовиків. До того ж, народний депутата від ВО «Свобода» зауважує, що не довіряє правоохоронцям у розслідуванні цієї справи, оскільки їх партія уже вимагала відставки Авакова. Зі слів політиків, ці сутички є політичною розправою щодо їх політсили. І додають, оскільки на них падає уся підозра – вони найбільш зацікавлені, щоб цю справу розглянули чесно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео