Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На повістці дня в Комітеті ООН питання прав людини у Криму

На повістці дня в Комітеті ООН питання прав людини у Криму
189997 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Про це у кулуарах парламенту заявила Перший замісник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона зазначила, що українська сторона на міжнародних переговорах постійно дуже гостро акцентує увагу на питанні окупованого Криму.

     Російські чиновники не пропускають туди ані місію ОБСЄ, ані ООН, ані українських представників влади. На півострові тисячі заручників, каже пані Геращинко. «Наразі невідомо, яка точно їхня кількість та в якому стані перебувають ці люди, адже ані наших консулів, ані Уповноважену Верховної Ради України з прав людини Валерію Лутковську, ані міжнародні місії так і не отримали змогу потрапити на окуповану територію»,- коментує Ірина Геращенко.

     Тож сьогодні українська сторона попросила представників ООН розглянути резолюції про порушення прав людини у Криму. Після чого документ буде направлений з проханням його підтримати на засідання Ради безпеки ООН.

     Наостанок пані Ірина додала, що вперше за останні півтора року відвідав зону АТО координатор в гуманітарній підгрупі Трьохсторонньої контактної групи Тоні Фріш. Він зумів зустрітися з кількома українськими заручниками та передати їм листи від рідних. Також чиновнику вдалося побувати у Донецькому СІЗО, де утримують неповнолітніх злочинців, та розпитати у них про умови їхнього життя у слідчому ізоляторі при влади так званого «ДНР».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео