Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Має відбутися ймовірний обмін дезертирів, які намагалися втекти з Криму

Має відбутися ймовірний обмін дезертирів, які намагалися втекти з Криму
135712 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Днями українська влада отримала повідомлення про двох колишніх військових, котрі у 2014 році поміняли свої погони на російські. Сталося це після окупації півострову. Згодом вони вирішили повернутися на материкову Україну й організували втечу. Проте їхній план зазнав поразки. Їх затримали в пункті пропуску «Чангар», що біля Херсонської області. Вони намагалися перетнути кордон.

     Натомість 21 листопада Служба безпеки України пробралися на півострів і затримали двох російських військових. Зараз вони перебувають у Миколаївській області. Російська сторона зацікавлена в поверненні своїх людей до Криму. Тож, за словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, найближчим часом цілком можливий обмін затриманим в пункті «Чангар». Наразі вони чекають остаточного повідомлення від Міноборони Росії щодо переговорів цього питання та нюансів обмінної операції.

     Також Ткачук зазначив, що має надію, що усі незаконно затримані громадяни України через політичні причини будуть звільнені. В цьому плані, зауважив пан Ткачук, українська сторона не збирається піднімати питання щодо будь-якого обміну. Оскільки йдеться не про протизаконні правопорушення, а політичні переслідування, яка нагадують репресії 37-го року. Тож, як каже керівник апарату голови СБУ, розмовляти Україна буде з окупантом виключно в рамках правового поля й спробує достукатися до агресора, аби з усіх політичних в'язнів були зняті обвинувачення й вони були випущені на волю.

     Нагадаємо, що кілька днів потому в анексованому Криму затримали двох людей, які назвалися українськими диверсантами. Суд обрав для них запобіжний захід – затримання терміном на 2 місяці. Проте в СБУ заперечують приналежність арештантів до лав СБУ та їхню співпрацю зі спецслужбами України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео