Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гаагський суд визнав, що Росія має постати перед судом

Гаагський суд визнав, що Росія має постати перед судом
81522 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Генеральний прокурор Юрій Луценко відвідав Гаагу й привіз звідти хорошу звістку для українського народу. Міжнародний кримінальний суд визнає, що зараз існує достатньо доказів військових злодіянь Росії в Україні. На суді розглянули події під Іловайськом, коли військові сили РФ порушили домовленості про «зелений коридор» і не дозволили вийти українським силовикам, яких було у 18 разів менше, живими з боїв. Також, як зазначив Юрій Луценко, на суді обговорили факти маскувань російської військової техніки під українську, перехід через кордон ворожих збройних сил під виглядом цивільних.

     Також був поданий на суд список позасудових розстрілів, страт, викрадень людей і незаконних арештів.

     Гаагський суд має найближчим часом розглянути причетність до розв'язання війни в Україні міністра оборони РФ, 2 адміралів, 18 адміралів і низки інших російських чиновників, які були помічені у неправомірних діях. Надалі Міжнародний кримінальний суд проводитиме офіційні дії щодо цих питань.

     Нагадаємо, 21 листопада 2016 року делегація ГПУ під керівництвом Юрія Луценко відвідала Гаагу. Саме там відбулася офіційна зустріч з прокурором Гаагського суду Фату Бенсудою. Для наочного розгляду та розслідування Луценко передав матеріали злочинів Росії проти Україні на Донбасі та в Криму, а також під час подій на Євромайдані у 2014 році.

     Нагадаємо, що 21 листопада 2013 року Україна отримала повну юрисдикцію у випадку будь-яких злочинів у міжнародному полі, які ставатимуться на українській території. Проте голосувати на асамблеї держав-учасників Гаагського суду, Україна не може. Адже ратифікацію Римського статусу Верховна Рада відклала на три роки. Таке рішення було прийнято під час внесення змін до Конституції в частині про правосуддя.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео