Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Трагедія в Княжичах: перші коментарі влади

Трагедія в Княжичах: перші коментарі влади
162934 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В ніч з 3 на 4 грудня в Княжичах. що під Києвом, сталася трагедія, у якій загинули п'ятеро правоохоронців з різних структур. За офіційною версією, спецназ «КОРД», який проводив операцію по затриманню злочинного угрупування, та державна охорона, яка прибула на виклик сигналізації, сприйняли одне одного за злочинців, після чого почалася стрілянина. Доки ж експерти висувають власні теорії з приводу того, як могла статися фатальна помилка, представники влади вже дали перші коментарі цієї трагедії.

     За словами колишнього Генпрокурора Віталія Яреми, причиною непорозуміння двох підрозділів, яке призвело до загибелі співробітників, лежить ще на початку планування операції. Тож вперше за довгий час доводиться говорити не про недостатній професіоналізм окремих виконавців, а про недбалість саме в лавах керівництва.

     На дії штабу звернув увагу й Президент України Петро Порошенко. Під час термінової наради з правоохоронцями він виразив сподівання, що в найшвидший термін будуть названі імена тих, хто причетний до трагедії, та згодом ці люди будуть справедливо покарані.

     В той же час у Національній поліції повідомили, що справжнє злочинне угруповання, яке й повинен був затримувати спецназ, врешті було спіймано. Як повідомив виконуючий обов'язки голови Нацполіції Вадим Троян, до складу банди входять працівники правоохоронних органів – як колишні, так і діючи. Через цей факт є прямі підстави перевірити й версію колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка. У своєму коментарі він припустив, що серед учасників смертельної стрілянини у Княжичах теж могли бути причетні до банди люди. За словами екс-міністра, цю версію не можна відхиляти, тому слідство має якомога ретельніше виконати свою роботу та з'ясувати усі факти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео