Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коли Янукович постане перед судом за державну зраду?

Коли Янукович постане перед судом за державну зраду?
162924 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Генеральна прокуратура України активно готується до притягнення екс-президента Януковича до відповідальності за державну зраду. Заочний судовий розгляд може розпочатись вже на початку наступного року.
     Поштовхом до початку підготовки судового процесу стало зізнання Януковича в тому, що він поставив свій підпис у листі до Путіна з проханням ввести війська на територію України. Прокуратура протягом двох днів готувала підозру Януковичу, опираючись на його свідчення під час прес-конференції.
     Як повідомляє Юрій Луценко, текст підозри вже відправлено у Ростов, на адресу Януковича. Справа складатиметься з декількох документів, що, по прогнозам Луценка, збільшує її результативність. До порівняння, справа про «Межигір'я» налічує більше тисячі томів, що за європейськими стандартами потребує для ознайомлення близько два роки.
     Нещодавно, Юлій Луценко оголосив Януковичу підозру про державну справу у режимі відео-конференції, коли Янукович давав пояснення як свідок у справі «Беркута». Як повідомляє Луценко, можливості оголосити підозру іншим способом у нього не було, так як екс-президент перебуває за межами України та не реагує на виклики до прокуратури.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео