Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В анексованому Криму спокій тільки сниться

В анексованому Криму спокій тільки сниться
108737 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В око російських спецслужб намуляла протестантська християнська община «Голос Надії» в Бахчисараї, яка вже десять років орендує будівлю. ФСБ-ники вирішили висилити протестантів через те, що вони продовжують підтримувати кримських татар попри усі російські заборони. Цю новину повідомив пастор церкви «Скінія» Рустам Фатуллаєв.

     За його словами, протягом 10 років віряни займалися реабілітацією алко- та наркозалежних людей. Ситуація змінилася з приходом до влади окупаційних сил. За рік останні збудували навпроти церкви будівлю ФСБ і з того моменту почалися постійні перевірки. Фатуллаєв запевняє, спецслужби почали регулярно навідуватися до церкви, вчиняти перевірки комунальних платежів і пожежної безпеки. Після низки таких рейдів, спецпризначенці вдалися до погроз і в результаті надали наказ негайно звільнити будівлю.

     Причиною цього, каже пастор, стала підтримка кримських татар. Він запевняє, церква не вивішувала український прапор, віряни не ходили на мітинги, проте відкрито стояли на позиції правди.

     Віряни одразу приїхали до Києва та провели мітинг під посольством Російської Федерації. Також вони спробували передати дипломату лист-скаргу. Однак це їм не вдалося. За словами пастора, лист відмовилися приймати.

     Нагадаємо, Росія окупувала Крим та Севастополь в 2014 році. Анексію півострова не визнала більша половина світу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео