Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тренувальний політ українського транспортного літаку закінчився обстрілом

Тренувальний політ українського транспортного літаку закінчився обстрілом
244936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Подія сталася біля Одеського газового родовища 1 лютого. Літак ВМС Ан-26 здійснював тренувальний політ, коли у нього почали стріляти. Як з'ясувалося потім, вогонь вівся невідомими із захоплених раніше Росією бурових вишок.

Цю інформацію надав міністр оборони України Степан Полторак.

Судно було пошкоджено, проте утрималося у повітрі та продовжило свій політ. З екіпажу ніхто не постраждав, заявив Полторак.

Згодом стало відомо, що працювала кремлівська радіолокаційна станція. Її робота – наводити ракети системи протиповітряної оборони.

Зазначимо, що після приземлення Ан-26 ретельно оглянули фахівці, які зафіксували кульовий отвір діаметром 3 сантиметра. Цей висновок свідчить про те, що у літак лучили зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони РФ заявило про обстріл українського літального судна з малого протичовного судна Чорноморського російського флоту. У Кремлі стверджували, що український літак супроводжувала станція зенітно-ракетного комплексу.

В українському відомстві ці заяви спростували. За їхніми словами, жодної зброї судно не мало, а навіть якби й володіло, то цілком має право, адже політ був здійснений над українською територією.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео