Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Від мінімальної до активної атаки ворога: ситуація в зоні АТО

​Від мінімальної до активної атаки ворога: ситуація в зоні АТО
137282 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 25 вересня у прес-центрі штабу АТО запевнили, що станом на 18:00 у районі проведення антитерористичної операції активність противника була мінімальною. За вчорашній день ворог лише тричі відкривав вогонь по нашим позиція, застосовуючи при цьому гранатомети різних видів. На Донецькому напрямку вчора били з автоматичних та протитанкових гранатометів. Також під вогонь зі стрілецької зброї потрапили пункти у районі Майорська. На Приморському напрямку найманці застосовували гранатомети по укріпленнях сил АТО біля Новотроїцького.

Проте близько восьмої години вечора на офіційній сторінці Фейсбук прес-центру штабу АТО зявилось повідомлення, про грубе порушення режиму тиші.

«Бойовики вкотре продемонстрували зневагу до мирних ініціатив, порушивши перемир’я на Приморському напрямку.
За уточненою інформацією української сторони СЦКК, ворог здійснив обстріл житлових кварталів населеного пункту Мар’їнка з використанням мінометів калібру 82 міліметри.
Бойовики випустили по житлових кварталах селища чотири міни. За попередніми даними, потерпілих серед мешканців селища не має.
Інформація щодо спричинених руйнувань уточнюється», зазначає прес-служба.


Тож наприкінці минулої доби у районі проведення АТО обстановка й надалі залишалась напруженою, проте контрольованою українською армією. Вночі проросійські бойовики активізували обстріли наших позицій на Приморському і Донецькому напрямках.
А під гранатометний вогонь противника потрапили наші опорні пункти біля Жованки та шахти Бутівка.
На Приморському напрямку загарбники з великокаліберних кулеметів гатили по захисниках Водяного і Талаківки. А близько 21 години найманці випустили 5 мін калібру 82 міліметри поблизу Лебединського.
Також ввечері, вкотре цинічно демонструючи зневагу як до мирних домовленостей, так і до цивільного населення регіону, бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 міліметри будинки мешканців Мар’їнки. На щастя, постраждалих серед місцевих немає.
Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 13 разів відкривали вогонь тим самим порушуючи перемир’я.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео