Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польський підприємець залишив помирати українку-нелегалку на автобусній зупинці в Познані

Польський підприємець залишив помирати українку-нелегалку на автобусній зупинці в Познані
55721 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польський підприємець відмовився надати невідкладну медичну допомогу найманій працівниці з України. У жінки трапився інсульт. Роботодавець вивіз українку в місто і викликав поліцію, яка мала б вжити заходи до жінки «в нетверезому стані».

Про цей прикрий інцидент стало відомо з польських ЗМІ, які миттєво відреагували на фейсбук-допис почесного консула України в Познані Вітольда Горовського. Жінка на ім’я Оксана, мати двох синів-підлітків, перебувала нелегально у Польщі на заробітках.

Польський роботодавець не захотів надати допомогу українці, у якої стався крововилив у мозок, а вивіз її в місто до однієї з автобусних зупинок і викликав поліцію нібито до п’яної жінки. Нині заробітчанка лежить у Познанській міській лікарні і потребує фінансової допомоги на лікування, адже не має медичного страхового полісу.

Підприємець з Великопольського воєводства таким ганебним учинком прагнув уникнути відповідальності за несплату податків, оскільки жінка працювала нелегально у його компанії. Вітольд Горовський дізнався про цю історію безпосередньо від родичів українки і її знайомих у Польщі.

Пані Оксана наразі перебуває у критичному стані. Поліція не може опитати потерпілу. Нині підприємство перевіряють держінспектори праці, аби виявити наявність у штаті інших нелегальних працівників. Польська прокуратора інкримінує бізнесмену звинувачення у ненаданні допомоги, що призвело до тяжких наслідків для здоров’я іноземки. Йому загрожує три роки ув’язнення. Тим часом почесний консул розпочав у мережі кампанію збору коштів на реабілітацію потерпілої Оксани.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео