Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія відтягне війська з-під України

Росія відтягне війська з-під України
239595 ПЕРЕГЛЯДІВ


Після тижнів напруженості внаслідок накопичення російських військ поблизу кордону України міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав ряду підрозділів у цьому районі повернутися до своїх баз.

За оцінками ЄС, понад 100 000 російських солдат накопичили біля кордону, а також у Криму, який Росія захопила та анексувала у 2014 році.

Виступаючи в Криму, пан Шойгу сказав, що підрозділи, які навчаються, повернуться на базу.

Він додав, що цілі "швидких перевірок" були досягнуті.

Президент України Володимир Зеленський, який раніше закликав президента Росії Володимира Путіна зустрітися з ним у зоні конфлікту, привітав рішення про "деескалацію" напруженості на кордоні.
"Війська продемонстрували свою здатність забезпечити надійну оборону для країни", - сказав міністр оборони Росії, додавши, що він наказав командирам підрозділів 58-ї та 41-ї армій, а також кількох повітряно-десантних дивізій почати повернення до своїх постійних бази в п’ятницю і завершити операцію до 1 травня.
Минулого тижня президент Зеленський підняв збройні сили з європейськими лідерами. Глава збройних сил України заявив, що російські військові частини рухались до Ростовської, Брянської та Воронезької областей, а також Криму, тоді як тактичні групи батальйону розміщувались на кордоні.
Після заяви пана Шойгу, НАТО заявив, що будь-який крок у бік скасування ескалації буде "важливим і назрілим". Він додав, що західний військовий союз залишався пильним.
Лідери НАТО скликали саміт у червні, коли Росія буде на високому порядку денному.
Хоча Росія відмовилася від нарощування в якості навчальних вправ у відповідь на "загрозливі" дії НАТО, вона також планує відгородити райони Чорного моря для іноземного судноплавства. Україна побоюється, що це можуть постраждати її порти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео