Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія заявляє, що виводить своє велике розміщення військ поблизу кордону України

Росія заявляє, що виводить своє велике розміщення військ поблизу кордону України
264874 ПЕРЕГЛЯДІВ


Як повідомляється, Росія почала виводити війська, розміщені поблизу України та анексованого Криму, після закінчення військових навчань у четвер.

У заяві російського інформаційного агентства ТАСС російське міністерство оборони заявило, що війська "почали повертатися на свої постійні станції" в п'ятницю.

Величезна дислокація, включаючи десятки військово-морських кораблів, сотні військових літаків та тисячі військових, зазнала жорсткої критики західних держав, багато хто розцінив це як демонстрацію сили на тлі напруженості з Україною.

"Війська продемонстрували свою здатність забезпечити надійну оборону країни", - заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу в прес-релізі в четвер, оголосивши про вихід.

"Тому я вирішив завершити інспекційні заходи в південних та західних військових округах", що межують з Україною, сказав він, додавши, що, на його думку, "цілі оперативної перевірки готовності" були "виконані".

Ні заява Шойгу, ні заява, опублікована в п'ятницю, не вказували, коли всі війська будуть повернуті до своїх постійних баз.

Далі міністр оборони заявив, що важке озброєння, розміщене на заході Росії в рамках навчань, буде зберігатися там для чергових масових військових навчань пізніше цього року.


Шойгу заявив, що вони повинні залишатися на полігоні Погоново на південному заході Воронезької області. Широкий діапазон знаходиться в 160 кілометрах на схід від кордону з Україною.
У своїй заяві міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вітає заяву Шойгу як "позитивну" подію.

"Якщо Росія виведе величезні військові сили, які вона розмістила з кордону з Україною, це пом'якшить напруженість", - сказав він у перекладеній заяві.

Однак, за його словами, "ми повинні пам'ятати, що лише цей крок не зупиняє ескалацію або конфлікт в цілому".

Міністр закордонних справ заявив, що, проводячи "небезпечні навчання", "Росія" створила реальну небезпеку для України ".

Зараз, за ​​його словами, країна хоче побачити "конструктивні дії", спрямовані на деескалацію ситуації.

Кулеба також подякував міжнародним партнерам за їх "рішучу і своєчасну" реакцію на дії Росії, визнавши їх за підштовхування Росії до введення військ назад.
Нарощування сил зросло до найбільшого з 2014 року, коли Росія анексувала Крим та надала підтримку сепаратистам на сході України.

Також протягом останніх тижнів у регіоні спостерігається дедалі більша кількість порушень режиму припинення вогню, а також посилення напруженості між двома країнами.

У вівторок Кулеба закликав Захід посилити санкції проти Росії, висловивши занепокоєння з приводу подальшого нарощування військ.

Тим часом Москва відкинула занепокоєння, попереджаючи Київ проти спроб повернути захоплений повстанцями східний район. За її словами, така операція може змусити Росію втрутитися в захист цивільного населення.

Міністерство оборони Росії заявило, що у військових навчаннях в Криму взяли участь 60 кораблів, понад 10 000 військових, 200 літаків та 1200 військових машин.

Понад 2000 десантників лише в четвер відпрацювали десант на 60 військових машинах, тоді як винищувачі прикривали голову.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео