Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Естонія відхилила запит на подовження посвідки на проживання для глави місцевої православної церкви московського патріархату, митрополита Євгенія (Валерія Решетнікова).

Естонія відхилила запит на подовження посвідки на проживання для глави місцевої православної церкви московського патріархату, митрополита Євгенія (Валерія Решетнікова).
307100 ПЕРЕГЛЯДІВ

Естонія відхилила запит на подовження посвідки на проживання для глави місцевої православної церкви московського патріархату, митрополита Євгенія (Валерія Решетнікова). Згідно з повідомленням «Україна молода», місцева влада вважає, що цей представник москви становить загрозу для національної безпеки.

Рішення про відмову у подовженні посвідки було прийнято Департаментом поліції та охорони кордону, повідомило ERR в четвер. Митрополит Євгеній є громадянином росії і подав заяву на подовження посвідки на проживання, проте отримав відмову.

Дія поточного посвідчення на проживання митрополита Євгенія закінчується 6 лютого. Після цієї дати йому доведеться залишити країну та повернутися до росії. Індрек Ару, керівник бюро охорони кордону Пизьяської префектури, пояснив, що влада відмовила у подовженні посвідки через те, що Решетніков, у своїй публічній діяльності, висловлює підтримку агресора та не змінив свою позицію, незважаючи на попередження.

Попередньо представники поліції Естонії проводили численні бесіди з митрополитом, закликаючи його припинити публічно виправдовувати воєнні дії росії. Проте, він не змінив своєї риторики, що не відповідає цінностям та законам країни. У пресслужбі зазначили, що Решетніков визнається як особа, яка становить загрозу національній безпеці Естонії. Зазначимо, що московський митрополит прожив у країні протягом 4 років та не має тут близьких родичів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео