Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Філарет розповів про об’єднавчий собор

Філарет розповів про об’єднавчий собор
56313 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 грудня відбудеться Об’єднавчий собор, що матиме своєю метою створення єдиної української церкви. Про це повідомив Патріарх Київський Філарет під час відвідування Чернігова.

Під час перебування у Чернігові Патріарх Філарет повідомив, що в Об’єднавчому соборі, призначеному на 15 грудня, візьмуть участь більше 50 архієреїв від УПЦ Київського Патріархату та Української автокефальної церкви, а також представники УПЦ Московського Патріархату.

За словами Філарета, на цьому заході планують розглянути найважливіші питання об’єднання українських церков, буде обрано предстоятеля і прийнято статус єдиної церкви. Правила проведення собору попередньо були визначені Українською православною церквою.

Виступаючи у Чернігові, Філарет зауважив, що Москві наразі вигідно, щоб українська церква не змогла об’єднатися. Для цього вона використовує так званих прислужників в Україні. Патріарх також спростував чутки щодо своєї відставки. Він переконав: він планує бути патріархом до кінця життя, оскільки його посада – це благодать, яку ніхто не може зняти.

Об’єднавчий собор відбудеться у Софійському соборі, який до того часу буде відреставрований і підготовлений до урочистостей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео