Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

СВІЙ ПЕРШИЙ ВІЗИТ НОВИЙ ПРЕДСТОЯТЕЛЬ ПРАВОСЛАВНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ РАЗОМ ІЗ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ ЗДІЙСНИЛИ ДО ДНІПРОВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

СВІЙ ПЕРШИЙ ВІЗИТ НОВИЙ ПРЕДСТОЯТЕЛЬ ПРАВОСЛАВНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ РАЗОМ ІЗ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ ЗДІЙСНИЛИ ДО ДНІПРОВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ
213096 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Петро Порошенко взяв участь у молебні в Дніпровському Храмі "Різдва Пресвятої Богородиці" Православної Церкви України. Богослужіння провів Митрополит Київський та всієї України Єпіфаній.
Як зазначив Предстоятель, 15 грудня в стінах Собору Святої Софії відбулося справжнє диво, але попереду важкий шлях розбудови Єдиної церкви, тож українці мають об'єднатися та разом працювати над цим.

"Ми проголосили Єдину церкву, ми об'єднали три гілки православ'я в Україні, але попереду у всіх нас важка робота. Ми повинні будувати цю церкву на засадах любові і єдності. В цьому наша сила. Ворог намагається роз'єднати, але та небезпека, яка нависає над нами, навпаки повинна об'єднати нас. Ми повинні засвідчити, що цією єдністю ми переможемо ворога, який намагається нас поневолити. І ми поступово стаємо духовно незалежними і це є дуже важливо", - сказав Епіфаній.
Також голова ПЦУ подякував усім, хто доклав зусиль до створення Єдиної церкви.

Президент в своїй промові зазначив, що Господь дарував українцям радість і дарував свою незалежну Православну церкву України. «Господь допоміг нам об’єднати всі церкви», - сказав Петро Порошенко і додав, що ще рік тому мало хто міг би сказати, що ця велика історична подія може відбутися. 
Президент поділився враженнями від участі у Об’єднавчому Соборі 15 грудня, де було створено Православну церкву України: «Це взагалі диво. Спочатку такі дискусії були, а потім така радість панувала у стінах святої Софії, тисячолітньої Софії, що Господь послав розуміння, ієрархи почули його і об’єдналися».
Водночас Президент додав, що з утворенням Православної церкви України процес об’єднання лише розпочався і наголосив на важливості берегти єдність всім українцям і не дати можливості п’ятій колоні зсередини країни підірвати нашу єдність і підтримку створення нової церкви.

Взагалі, 17 грудня, новообраний голова Православної Церкви України митрополит Єпіфаній провів свою першу службу за межами Києва. Відбулося це саме в Храмі "Різдва Пресвятої Богородиці" Дніпровської Єпархії. 
Разом із Епіфанієм і президентом країни Петром Порошенком у службі та зустрічі з громадою Дніпра були також присутні - президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський, голова Дніпровської єпархії.Владика Симеон, голова облдержадміністрації Валентин Резніченко, голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, міський голова Борис Філатов, народні депутати Іван Куліченко та Андрій Павелко, заслужена артистка України Оксана Іванівна Петровська, меценат і волонтер Еміль Арутюнян, заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко і багато інших почесних гостей, представників духовенства, громадських організацій Дніпра, ветеранів АТО, волнтерів, патріотів країни та парафіян.

Таким чином, Дніпро став першим містом, куди завітав митрополит Епіфаній після свого обрання на Соборі 15 грудня.

Після спільних фото президента України та духовенства і дніпрян, Предстоятель ПЦУ разом із Владикою Симеоном і меценатом Дніпровськоі Єпархії та президентом Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександром Володимировичем Петровським, поклали квіти до нового пам‘ятника усім захисникам України та продовжили спілкування вже на теріторіі Єпархіального управління.

https://www.youtube.com/watch?v=pigAnP6nfG8

Теги: Митрополит Київський та всієї України Єпіфаній,Олександр Петровський

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео