Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Третина українців святкують Різдво 25 грудня

Третина українців святкують Різдво 25 грудня
167967 ПЕРЕГЛЯДІВ

Приблизно 30% релігійних общин України відзначають Різдво 25 грудня. Такою є статистика, як повідомили в «Інституті релігійних свобод». Тому запровадження офіційного святкування найбільшого християнського свята є закономірним кроком.

У зв’язку з тим, що вже другий рік поспіль в Україні законодавчо відзначаються обидві дати Різдва – 25 грудня і 7 січня, спеціалісти «Інституту релігійних свобод» пояснили закономірність такого рішення. Голова цієї організації повідомив, що 30% діючих у державі релігійних конфесій святкують Різдво саме наприкінці грудня. Рішення, яке прийняли парламентарії минулого року щодо запровадження додаткового вихідного 25 грудня, пов’язано не з римо-католицькою традицією. На території України діють мінімум 8 різних конфесій, які відзначають Різдво саме цього дня. У тому числі на 25 грудня припадає свято у Константинопольській, Олександрійській, Румунській, Болгарській та деяких інших церквах.

Відмінності у календарі пояснюються рішенням Константинопольського Собору у 1923 році про перенесення цього свята у відповідності з більш точним Григоріанським календарем.

Незважаючи на те, що українські представники православ’я традиційно вважають днем Різдва Христового 7 січня, 25 січня також було визначено вихідним днем як знак толерантності з більшістю християнських країн Європи і світу. Закон, що був підписаний Президентом 29 листопада 2017 року, не скасовує вихідного дня 7 січня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео