Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Патріарх Філарет відзначив ювілей

Патріарх Філарет відзначив ювілей
140227 ПЕРЕГЛЯДІВ

Видатному українському Патріарху – 90 років. Таку вагому дату 23 січня відзначив колишній очільник і один із засновників Української церкви Київського Патріархату. У цей день церковний діяч не лише приймав вітання, але й говорив про нагальні питання і невирішені проблеми, що стоять перед Україною.

Один з засновників незалежної Української церкви, колишній очільник Київського Патріархату Патріарх Філарет 23 січня відзначає важливу дату – дев’яностий день народження. З нагоди цієї події та на честь видатного діяча у Володимирському соборі відбулася урочиста літургія. У її відправленні взяли участь єпископат та представники духовенства з різних частин України.

З цією датою Філарета привітали найвищі посадовці держави, у тому числі Президент Петро Порошенко. А безпосередньо перед днем народження голова країни особисто нагородив ювіляра особливою відзнакою – званням Героя України. За словами Президента, отримання Україною Томосу у першу чергу є заслугою Філарета.

Приймаючи слова привітання, Філарет зазначив, що незважаючи на всі досягнення держави та українського православ’я, є багато проблем, над вирішенням яких необхідно тривалий час працювати. Зокрема, для розвитку Україні у першу чергу необхідна єдність.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео