Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Православна церква Московського Патріархату в Україні припинить існування

Православна церква Московського Патріархату в Україні припинить існування
56582 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найменування «Московський Патріархат» або «Російська православна церква» неприпустимі в Україні – таке рішення було прийнято Міністерством культури України. Натомість релігійна організація, що наразі має таку назву, найближчим часом зобов’язана обрати іншу.

У Міністерстві культури повідомили, що певна кількість релігійних організацій в Україні мають назви, що не відповідають  нормам закону «Про свободу совісті і релігійні організації». Тому відповідно до існуючих правил, усі структури, які потрапили у цей перелік, повинні змінити свою назву згідно з рекомендаціями Міністерства.

Повний перелік організацій та територіальних управлінь з адресами та точними відомостями про місцезнаходження подані на сайті газети «Урядовий кур’єр». Очолює перелік Київська метрополія УПЦ, що наразі офіційно є у єдності з Російською православною церквою. Згідно офіційному документу, було надано 3 місяці на внесення відповідних змін до статуту перерахованих у переліку церков та монастирів.

Перші відомості про те, що назву нинішньому Московському патріархату доведеться змінити, з’явилися одразу після надання Україні Томосу і створення помісної церкви у грудні 2018 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео