Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Православна церква України зазнає утисків у Луганську

Православна церква України зазнає утисків у Луганську
140933 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники ПЦУ заявили про утиски і переслідування, яких вони зазнають на території, окупованій проросійськими силами. Сильне переслідування нинішньою місцевою владою канонічної православної української церкви відбувається у Луганську.

В ОРЛО протягом тривалого часу спостерігається ущемлення прав ПЦУ. Про це неодноразово заявляли священнослужителі канонічної української православної церкви. Серед останніх заяв – факт переслідування священиків автокефальної церкви у Луганську. За повідомленням єпископа Афанасія, керуючого Луганською єпархією ПЦУ, представники влади провели обшуки в Управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцькому собору. Про це єпископ розповів на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. Як офіційно повідомили, таким чином влада окупантів нібито бореться з економічними злочинами. У результаті обшуків конфіскували релігійну та національну символіку, книги церковного змісту, а також літературу національного змісту, робочі комп’ютери та листи.

Були проведені обшуки і у домівках верхівки священнослужителів місцевої єпархії. Відносно протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова, квартири яких були піддані обшуку, проводять так звані слідчі дії, допитуючи щоденно по кілька годин. Однак проводити богослужіння підозрюваним священикам не заборонено.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео