Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські розробки РЕБ

Українські розробки РЕБ
191423 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна розробила сучасні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), здатні ефективно приглушати безпілотні літальні апарати (БПЛА), такі як Shahed-136. Про це заявив Олександр Федієнко, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації та голова підкомітету цифрової інфраструктури, електронних комунікацій та смарт-інфраструктури.

«Ці засоби не лише здатні приземляти БПЛА, але і відхиляти їх від мети, якщо мова йде про ракети. І це стосується не одного чи двох пристроїв, а сотень тисяч, розташованих по всій території країни», - повідомив він.

Олександр Федієнко також зазначив, що проєкт повністю фінансується на державному рівні і вже стоїть на службі. Він висловив впевненість, що із часом ракети та апарати, які використовуються росіянами у нападах, будуть скерованими у зворотному напрямку.

«Хоча, звісно ж, потрібно ще працювати над покращенням цього процесу, але ви можете бути впевнені», - додав він. У той же час, він зауважив, що впливати таким чином на балістичні цілі неможливо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео