• Про нас
  • Контакти
  • Увійти/Зареєструватись
  • Укр
    • Укр
    • Рус
    • En

Unt

ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО УНТ
UNT NEWS AGENCY

  • ГОЛОВНА
  • УКРАЇНА
  • РЕГІОНИ
  • СВІТ
  • ВІЙНА
  • ПОЛІТИКА
  • КОРУПЦІЯ
  • КРИМІНАЛ
  • СУСПІЛЬСТВО
  • АНАЛІТИКА
  • ПРОЕКТИ
  1. Головна
  2. Новини
  3. Суспільство
  4. Наука
  5. Скоро у ресторанах подаватимуть штучне м'ясо
Скоро у ресторанах подаватимуть штучне м'ясо
  • Інформаційне агентство УКРАЇНА ІНФОРМ
  • 25 грудня 2018, 15:57
  • 84338

ВІДКРИТИ ПЕРЕЛІК САЙТІВ ЯКІ ОПУБЛІКУВАЛИ ДАНИЙ МАТЕРІАЛ:

УНТ - Інформаційне Агентство Головне в Україні
УКРАЇНА ІНФОРМ Інформаційне Агентство

Скоро у ресторанах подаватимуть штучне м'ясо

Деякі ресторани анонсували появу у своєму меню страв зі штучного м’яса. Вперше такі пропозиції з’являться в елітних ресторанах вже наступного року. Основою для створення такого продукту стануть вирощені у лабораторіях стовбурові клітини.

 Найближчими роками у дорогих ресторанах заявляться страви з вирощеного у лабораторних умовах штучного м’яса. Фінансування відповідних наукових розробок взяв на себе Сергій Брін, один з засновників Google. Науковці повідомили, що штучне м'ясо будуть отримувати не з плоті вбитих тварин, а з вирощених штучним шляхом стовбурових клітин. Інноваційні технології дозволяють повністю контролювати якість продукту, включаючи склад білків, жирів і вуглеводів. При цьому, за словами спеціалістів, споживачі не зможуть відрізнити штучне м'ясо від справжнього.

Технологія виготовлення м’яса у лабораторії полягає в отриманні стовбурових клітин у живих тварин за допомогою біопсії і вирощення на їхній основі у повноцінні м’язові тканини, придатні для споживання. М'ясо утворюється шляхом швидкого розмноження клітин у спеціальному пристрої біореакторі з використанням поживних речовин і стимуляторів росту. Останній етап – перетворення вирощених клітин у справжнє м'ясо з використанням спеціальних процедур з поживним гелем.

Зараз собівартість однієї яловичої котлети становить сотні тисяч євро. Тим не менше, за словами вчених, коли цей процес буде відпрацьований, використання штучного м’яса вирішить багато екологічних і економічних проблем. Зокрема, з клітин однієї корови можна буде виготовити 80 тисяч бюргерів.

Автор: Інформаційне агентство УКРАЇНА ІНФОРМ

Важливе

    • 27.08.2025

    Бездіяльність Гостомельської військової адміністрації: журналісти звернулися до Президента і КОВА

    • 20.10.2025

    Їзда під обстрілами й серед мін. Історія Лісового — водія MaxxPro

    • 20.10.2025

    23 ОМБр взяла участь у змаганнях сили духу в Запоріжжі

    • 20.10.2025

    Олексій Кінь: від озеленювача до зв'язківця на війні

    • 20.10.2025

    Піхотинець Владислав — історії про мужність на передовій

Мої відео
Рекомендовані
${ video.source.title }

Відео відсутнє