Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ефект метелика. Нові сумніви

Ефект метелика. Нові сумніви
30131 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені з Лос-Аламоської лабораторії почали сумніватися в існуванні так названого «ефекту метелика». Гіпотеза була спростована комп’ютером IBM-Q, за допомогою якого не було складно змоделювати зворотній рух часу. Після експерименту вчені повідомили, що події з конкретним об’єктом в минулому не впливають на глобальне протягом процесу.
В умовне минуле фізиками було запущено кілька квантових розрядів, які називають кубітами. Їм завдали шкоди, а потім повернули час назад. В результаті чого квантова система майже не змінилася.
«Якщо зловмисник в умовному минулому зашкодить системі, то ми все одно зможемо отримати з неї корисну інформацію, так як пошкодження не масштабуються в процесі декодування», – стверджує науковець. Та наголосив на тому, що поняття хаосу в квантовій механіці та класичній фізиці трохи відрізняються.
Нагадаємо, що саме в 1952 році «ефект метелика» був описаний вперше в творі «І грянув грім» Рея Бредбері за сюжетом якого, смерть метелика в минулому сильно змінює події майбутнього.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,ефект метелика
Автор: News Ukraine

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео