Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

5 найефективніших порад як покращити пам’ять

5 найефективніших порад як покращити пам’ять
22161 ПЕРЕГЛЯДІВ
Незалежно від вашого роду діяльності, пам’ять виступає важливим інструментом. Ми часто забуваємо через велику кількість роботи, яку маємо. Моменти забуття трапляються з кожним. Наявність постійно слабкої пам’яті може негативно відобразитися на майбутньому, адже це не тільки впливає на вашу продуктивність, а й може серйозно вплинути на вашу пам’ять у подальшому житті.Скориставшись порадами, які ми надамо, ви зможете захистити свій мозок від зниження когнітивних здібностей у міру їх старіння. Дотримання деяких простих стратегій може природнім шляхом покращити вашу пам’ять. Ось список того, що ви можете зробити для здоров’я мозку.
Правильний спосіб харчування. Відсутність їжі може здатися дрібницею, але насправді вона сильно впливає на ваше психічне здоров’я. Включіть у свій раціон більше фруктів та овочів. Фрукти та овочі завантажені поживними речовинами та антиоксидантом можуть боротися з пошкодженням вільних радикалів. Включення чорниці, помідорів, шпинату у свій раціон може бути чудовим варіантом.
Рухайтеся! Вам необхідно підтримувати активність. Займайтеся спортом, гуляйте, танцюйте або пробуйте інші речі. Рух тіла має важливе значення для здорового мозку, оскільки це покращує кровотік, обмін речовин та покращує структуру та функції мозку.
Продовжуйте вчитися. Люди часто роблять наголос на фізичну активність, але навряд чи є люди, які говорять про важливість психічної активності. Обидва мають різну роль, і обидва важливі для вас. Спробуйте нові речі, які можуть бути складними для вашого мозку. Якщо ви йдете однаковими зношеними шляхами, ви не надаєте своєму мозку стимуляції, необхідної для зростання та розвитку. Спробуйте розгадати кросворд, головоломки або навчіться грати на музичному інструменті.
Спілкуйтеся. Зустрічі з новими людьми, взаємодія з ними корисні не тільки для підтримки емоцій, але й для здоров’я мозку. Завдяки соціальній взаємодії про стрес та депресію можна не думати. Спілкування підтримає ваш мозок у формі та може запобігти втраті пам’яті. Тож, коли у вас є час сплануйте прогулянку з друзями, а не цілий день сидіть вдома.
Якісний сон. Не менш важливо достатньо відпочити для свого психічного самопочуття. Під відпочинком ми маємо на увазі як фізичний, так і психічний відпочинок. Не напружуйтесь надмірно. Гормони стресу пошкоджують гіпокамп, який є центром пам'яті в мозку і спричиняє втрату пам'яті. Прийняття семи-восьми годин міцного сну дуже важливо для мозку та тіла. Ви також можете практикувати медитацію для розслаблення тіла.
 
Виконуйте правила та будьте здорові!

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео