Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Роботів залучать для збирання врожаю яблук в США

Роботів залучать для збирання врожаю яблук в США
114683 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дослідний інститут SRI International Кремнієвої долини в рамках стартапу Abundant Robotics готується до першого сезону яблук в США, які будуть збирати за допомогою роботизованого комбайна.

Каліфорнійський стартап Abundant Robotics розробляє технологію протягом останніх кількох років та планує запуск автономного роботизованого комбайна-збирача яблук в садах штату Вашингтон вже цього сезону.

«Випробування роботизованого комбайна проходили в садах найбільшого експортера фруктів у Новій Зеландії, компанії T&G, чия дочірня компанія BayWa виступала інвестором стартапу Abundant Robotics», — йдеться у повідомленні.

Роботизований комбайн використовує технологію вакуумування при збиранні яблук, здатен до автономного орієнтування, приймаючи рішення з приводу зрілості яблук. Якщо яблука дозрілі, він збирає їх та переносить у відро. Все відбувається без пошкоджень плодів та дерев.

«Ми витратили понад три роки, працюючи в яблучній галузі, отримавши позитивні відгуки від виробників стосовно робочого підходу, тому я вважаю, що ця можливість за допомогою стартапу буде доступною для виробників», — зазначив генеральний директор Abundant Robotics Ден Стір.

Як додає Ден Стір, роботизований комбайн має вийти на комерційний ринок та стати глобальним постачальником автоматизації в цьому секторі сільського господарства.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео