Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Черговий витік даних: Facebook продовжує боротьбу з хакерами

Черговий витік даних: Facebook продовжує боротьбу з хакерами
69413 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього разу жертвами стали пів мільярда користувачів соцмережі, та Facebook вам про це не повідомить, навіть якщо ваші дані знаходяться під загрозою.

Минулого тижня компанія заявила про ще один витік даних — у мережі з'явилися бази даних з мобільними номерами, датами народження та електронними адресами 533 мільйонів осіб. У Facebook повідомляють, що інформацію хакери зібрали ще під час однієї з наймасштабніших хакерських атак у 2019 році за допомогою імпортування контактів, після чого вже були вжиті заходи щодо усунення цієї проблеми. Було вилучено можливість безпосередньо знаходити контакти, використовуючи лише номер телефону — ця функція за допомогою програмного коду могла імітувати соціальну мережу та отримувати усю публічну інформацію про користувачів, яким належить номер. Це програмне забезпечення більше не становить загрози: компанія запевняє, що вдосконалила політику конфіденційності, проте це не заважає зловмисникам публікувати дані, які були вкрадені ще у вересні 2019. Хоча уся інформація стара, вона все одно може бути цінною для кіберзлочинців.


Наразі Facebook не має точних списків, чиї дані було оприлюднено, тому не попереджатиме осіб, які потенційно постраждали. Замість цього було створено спеціальну інструкцію для користувачів, що переймаються безпекою конфіденційності. У статті пояснюється, що хакери змогли отримати лише інформацію, яка мала загальнодоступний характер на момент хакерської атаки, тобто, такі дані, як публікації для обмеженого кола друзів або банківські картки, залишилися у безпеці. Тут також детально описується, як користувачі повинні правильно налаштувати свій профіль, щоб убезпечити себе від будь-яких можливих дій хакерів у майбутньому.


Майк Кларк, один з менеджерів Facebook, у своєму блозі написав:
"Ми зосереджуємо максимальну увагу на захисті даних наших користувачів і працюємо над тим, щоб якомога швидше видалити базу даних. Ми надалі продовжуватимемо переслідувати зловмисників, які зловживають інструментами нашої соцмережі. Попри те, що ми не завжди можемо перешкодити повторному поширенню приватної інформації у мережі та появі нової, у нас є команда, яка зосереджена виключно на цій роботі".

Автор: Юлія Заєць

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео