Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Світові лідери зобов'язуються припинити вирубку лісів до 2030 року, але не всі згодні з такими рішеннями

Світові лідери зобов'язуються припинити вирубку лісів до 2030 року, але не всі згодні з такими рішеннями
3193 ПЕРЕГЛЯДІВ

Світові лідери вже кілька десятиліть зобов'язуються припинити вирубку лісів до 2030 року, але деякі корпорації Аляски вимагають зворотного та хочуть отримати більший доступ до лісу для підтримки місцевої економіки.

Національний ліс Тонгасс сягає майже 17 мільйонів акрів землі на південному сході Аляски і є домом для пишної живої екосистеми. Зараз він також знаходиться в центрі запеклої боротьби між тими, хто намагається врятувати старовікові ліси, і тими, хто каже, що доступ до більшої кількості критично важливий для місцевої економіки.

Тонгас займає понад 80% території південно-східної Аляски і, за даними Міністерства сільського господарства США, відповідальний за поглинання майже 8% усіх викидів вуглецю в США.

"Звідки візьмуться ваші коробки для Amazon? Американські споживачі все ще хочуть ці товари. Ми виробляємо його тут. Це хороша робота для нас, хороша робота для мешканців Аляски", - сказав Ерік Ніколс, власник компанії Alcan Alaska Timber Corporation.

Південно-східна Аляска значною мірою залежить від туризму, і під час пандемії COVID-19 вона зазнала серйозного економічного удару. Ніколс, який каже, що йому довелося скоротити штат своєї компанії наполовину через обмеження на лісозаготівлі, вважає, що лісозаготівельна промисловість – це спосіб повернути до регіону стабільні робочі місця.

Лісовим промисловикам південно-східної Аляски дозволено працювати лише на 2% території Тонгасс. Такі лісозаготівельники, як Ніколс, стверджують, що цього замало. Він хоче розширити доступ ще більше, потенційно надавши бізнесу доступ ще до півмільйона акрів.

 

Вчені стверджують, що вся екосистема Аляски взаємопов'язана. Вони вважають, що розширення лісозаготівельної промисловості може негативно вплинути на інший найбільший сектор зайнятості регіону - комерційне рибальство.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео