Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МІТЧ МАККОННЕЛЛ ЗАКЛИКАВ ПРЕЗИДЕНТА США НАДАТИ УКРАЇНІ УСЮ ЗБРОЮ, ЯКА НЕОБХІДНА ДЛЯ ЗАХИСТУ ВІД АГРЕСІЇ РФ

МІТЧ МАККОННЕЛЛ ЗАКЛИКАВ ПРЕЗИДЕНТА США НАДАТИ УКРАЇНІ УСЮ ЗБРОЮ, ЯКА НЕОБХІДНА ДЛЯ ЗАХИСТУ ВІД АГРЕСІЇ РФ
183930 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мітч Макконнелл - лідер республіканської меншості у Сенаті США закликав президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена надати Україні всю необхідну зброю для захисту від країни-агресора. Така заява була оголошена на конференції Wall Street Journal.

Нагадаємо, що зовсім нещодавно влада Російської Федерації повідомила, що вступ України до НАТО та постачання на її територію певних видів зброї стане «червоною лінією».

За повідомленням Макконнелла, республіканці та демократи підтримували сторони, що симпатизують США у ході Холодної війни.

Лідер республіканців наголосив про необхідність надання тієї зброї, яка на думку української сторони необхідна для забезпечення державної безпеки під час можливої агресивної поведінки Росії.

Республіканець заявив: "І хоча Україна не є частиною НАТО, всі наші союзники з НАТО повністю налякані російськими військами на кордоні України".

Думку Мітча Макконнелла розділяє радник попереднього президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон. На його думку, НАТО має забезпечити постійне знаходження своїх військ в Україні та здійснювати їх заміну на ротаційній основі. Таким чином, визначивши «червоні лінії» для можливого просування військ РФ у глиб території суверенної України.

Відомо, що раніше Майк Роджерс – конгресмен-республіканець закликав президента США посилити підтримку України. У своїй промові він зазначив: "Ще кілька тижнів тому треба було посилити потік сталі до України у формі важкого озброєння. Кожен день сумнівів із вашого боку щодо цих дій служить запрошенням до подальшої агресії. Світ спостерігає, пане президенте".

          Як повідомляє пресслужба Білого дому сьогодні, 7 грудня запланована розмова президента США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна, під час якої Байден має підняти питання щодо російських військ поблизу українського кордону.

          Запланована зустріч буде закритою для преси, лишається сподіватись, що американському лідеру вистачить аргументів на користь України, що допоможе запобігти агресії РФ.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео