Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабінет Міністрів України затвердив про стипендію Президента України для переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка

Кабінет Міністрів України затвердив про стипендію Президента України для переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка
35307 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 грудня під час засідання Кабінету Міністрів України було питання про отримання стипендії Президента України. Її отримають 39 учнів шкіл та студентів, які отримали перемогу в Міжнародному мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка. Такий конкурс проходить в чотири етапи: шкільний, районний, обласний та фінальний. Міністерство освіти та науки України готує завдання, підлаштовуючись під кожну вікову категорію. Фінал конкурсу проводиться в усіх районах України одночасно.

Подібні конкурси мотивують та стимулюють юнаків. Адже у винагороду вони отримують не лише стипендію, термін виплати якої становить 1 рік, а й новий досвід та безцінні знання.

Розмір виплати стипендії налічує 1420 гривень на місяць – для школярів; 1770 гривень на місяць – для студентів вищих навчальних закладів III рівня акредитації; 2600 гривень на місяць – для курсантів та студентів вищих навчальних закладів IIIIV рівня акредитації.

Цьогоріч у фінал конкурсу пройшло більше ніж 900 дітей. Подібні конкурси мотивують та стимулюють юнаків. Адже у винагороду вони отримують не лише стипендію, термін виплати якої становить 1 рік, а й новий досвід та безцінні знання.

Автор: Student Ukraine

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео