Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україну завезли вакцину від кору, паротиту та краснухи завдяки коштам державного бюджету Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

В Україну завезли вакцину від кору, паротиту та краснухи завдяки коштам державного бюджету Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)
36122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього тижня в Україну на замовлення Міністерства охорони здоров'я приїхало 363 400 доз вакцини проти кору, краснухи та паротиту. Вакцини були закуплені за кошт державного бюджету Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). 

Цього тижня прибула остання партія доз вакцин КПК “Пріорикс” бельгійського виробництва GSK (GlaxoSmithKline) у цьому році. Їх якнайшвидше направлять у регіони. Вакцина “Пріорикс” прекваліфікована ВООЗ. Ця процедура передбачає, що препарат відповідає  найвищим європейським оцінкам якості. Список прекваліфікованих препаратів можна знайти тут: https://bit.ly/2Q4db4o
Всього цього року Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) доставлено 1,7 млн вакцин проти кору, краснухи та паротиту.

«Щеплення допомагають захиститися від багатьох хвороб, тому ми маємо за мету, щоб у кожному регіоні і в кожному пункті їх була достатня кількість. Сьогодні на замовлення МОЗ ми отримуємо чергову поставку вакцин проти кору, паротиту та краснухи. Ця партія вакцин дозволить продовжити планові щеплення діткам на 12 місяці життя та шестирічок. Також вакцини будуть використовуватись для реагування на спалах кору, який триває в Україні з 2017 року. Цей спалах кору ще раз показав наслідки безпідставного ігнорування планових щеплень, тому закликаю всіх ще раз переглянути вакцинальний статус своїх дітей і свій особисто та надолужити пропущені щеплення» - зазначила Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька. 

Щеплення можна отримати безоплатно у державних закладах охорони здоров’я або приватних клініках, які уклали договір з Національною службою здоров’я України.  Безоплатно щепитися можуть усі діти, а також дорослі, які не хворіли на кір і не мають підтверджених даних про вакцинацію від кору.

З початку року на кір в Україні захворіли більше 57 000 людей. З початку спалаху, що триває з 2017 року, внаслідок хвороби померла 41 людина, включаючи 25 дітей.

Кір - це дуже заразне вірусне захворювання, яке поширюється повітряно-крапельним шляхом. Для того, щоб вірус не розповсюджувався, щепленням мають бути захищені більше 95% людей.

Симптоми кору, зазвичай, починаються через 10-12 днів після інфікування. Це значне підвищення температури, нежить, кашель, почервоніння очей і сльозотеча. Також на початку у хворого з'являються дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. За кілька днів з’являється висип на обличчі та верхній частині шиї. Через 3 дні він розповсюджується по всьому тілу. Детальніше про кір читайте за посиланням https://bit.ly/2EY8ySZ 

Автор: medicine-ukraine.info

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео