Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які причини відмовитися від готівки на користь банківської картки

Які причини відмовитися від готівки на користь банківської картки
176622 ПЕРЕГЛЯДІВ

PayPass, MasterCard Contactless- швидкий сервіс оплати та прийому платежу. Так, зараз у світі люди менше використовують паперові гроші, а здійснюють оплату карткою та смартфоном.
Західні країни прагнуть відмовитися від паперових грошей взагалі та стати безготівковою країною. Світовий банк зафіксував, що в скандинавських країнах, таких як Данія, Швеція, Норвегія, люди використовують банківські карточки. 98/ населення Нідерландів, Австрії та Великої Британії застосовують сучасну, фінансову систему. Водночас, третина українців ще користується паперовими грошима та не мають банківських карток. Проте, не можна сказати, що Україна в цьому плані посідає останнє місце. Наразі Національний банк нараховує 36 мільйонів активних платіжних карточок. Їх кількість постійно збільшується.
Інноваційні платіжні технології дозволяють українцям легко здійснювати платіж за допомогою карток MasterCard. Україну вважають досить прогресивною країною у порівнянні з іншими європейськими державами.
Дослідження групи MasterCard показало, що третина українців ще досі користується готівкою, тому що це ввійшло у їх звичку. Так, маючи картку в кишені, українець розрахується паперовими грошима, бо так легко та зручно.
До речі, життя без готівки-корисна річ. Адже менше витрачається часу на пошук коштів та це захищає нас і наші гроші від небажаних ситуацій.
Сьогодні більшість українців звикли розраховуватися смартфоном або банківською карточкою. Це безпечно, швидко, зручно. Вже не витрачаються нерви на пошук копійок або покупець може вільно купувати речі і не хвилюватися, що не вистачить готівки. Давайте з'ясуємо, які ж переваги безготівкової оплати. Насамперед, використовуючи банківську карточку, ви заощаджуєте свій час. Адже тільки задумайтесь скільки процесів вимагає оплата паперовими грошима: відкриваєте гаманець, берете гроші, даєте їх продавцю, отримуєте решту, перераховуєте її, а потім знову кладете гроші до гаманця. З банківською карточкою можна здійснити покупку в будь-яку хвилину і не потрібно при цьому мати при собі велику суму грошей.
За даними вчених, на грошах знаходиться 26 тисяч бактерій. Вони перебувають навіть на нових купюрах. Картку та смартфон тримаєте тільки ви, тож і безпека більша, а ніж від готівки, яку передають з рук в руки. Потрібно стежити за чистотою та епідемічним контролем особливо в наш час. Картку та телефон можна продезинфікувати.
Також гроші на банківській карточці захищені, адже загубивши гаманець, ви навряд чи вже повернете гроші, а от з карточкою тут інша ситуація. Ви йдете до банку, карточку блокують, пишите заяву на перерахунок коштів на інший банківський рахунок і все, гроші в безпеці.
Оплата карткою доступна в будь-якому місці та в будь-якій країні. Тобто нею ви можете розрахуватися як в магазині, так і в інтернеті. MasterCard робить все, аби банківську карточку можна було використовувати не лише у великих магазинах, торгових центрах, а й в транспорті, громадських місцях.
Завдяки карточці ви можете легко контролювати свої гроші, маючи додаток 24/7. Тут ви маєте можливість встановити ліміт, відслідкувати скільки грошей витрачається або яка сума потрапляє на картку.
А ще щоденні розрахунки карткою дозволяють отримувати приємні бонуси: від звичайних подарунків до омріяного круїзу з коханою людиною. Обмінюючи бали, отримуєте бонуси, а потім й знижки, акції тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео